Mitsubishi Mirage, a Colt utódja

Néhány hónap alatt alaposan leegyszerűsödött a Mitsubishi Colt utódjának szánt kisautó formavilága. A Genfben kiállított Global Small Conceptből született meg a Mitsubishi Mirage, amely Tokióban ünnepelte világpremierjét.

A Genfben kiállított Global Small Concept szériaváltozata, a Colt utódjaként emlegetett autó a Mirage nevet kapta. A fejlődő piacoknak szánt, a tanulmányhoz képest alaposan leegyszerűsített modell 3,71 méter hosszú, 1,66 méter széles és 1,49 méter magas, utasterében öt személy fér el, a japán gyártó szerint kényelmesen.

A Mirage elkészítéséhez részben könnyűsúlyú anyagokat használtak, a gumik alacsony gördülési ellenállásúak. Piactól függően 1,0 és 1,2 literes benzinmotorokkal lesz kapható az újdonság, regeneratív fékrendszerrel, start-stoppal és újgenerációs CVT-váltóval. A legtakarékosabb változat fogyasztása 3,3 liter lesz, az értékesítés márciusban kezdődik Thaiföldön. A többi piac később következik.

Az autó fejlesztésénél a megfizethetőséget és az alacsony fogyasztást, valamint károsanyag-kibocsátást helyezték a középpontba.