A Fiat Panda új ruhája

Az új Pandával és az átdolgozott Puntóval jelentkezik Frankfurtban a Fiat.

Fiat Panda

A Fiat a 64. frankfurti nemzetközi autókiállításon (IAA) ünnepli az új Panda világpremierjét. A harmadik generációs modell valamelyest növekedett a jelenlegi Pandához képest.

Ennek is köszönhetően nőtt a helykínálat az utasok és a csomagok számára. Az új Panda öt személynek nyújt helyet. Számos rakodóhely és a több módon variálható hátsó ülés segíti az utastér teljesebb kihasználását.

Öt személynek jut hely

A Panda számára rendelkezésre álló erőforrások körét a Twin-Air-család kéthengeres motorjaival bővítették. A turbófeltöltős változat 85 lóerőt, a szívó kivitel 65 lóerőt teljesít. Választható ezen kívül az 1.2 literes benzines Fire motor 69 lóerővel, illetve a 75 lóerős 1.3 Multijet II turbódízel. Valamennyi motor az első kerekeket hajtja, de a jövőben várhatóan újból lesz Fiat Panda 4×4.

A Panda karosszériája tízféle színt kaphat, a belső tér négyféle stílusú lehet. Két-kétféle dísztárcsa és könnyűfém kerék választható, és ezzel összesen több mint 600 féle modellváltozat alakítható ki.

Fiat Punto

A szériafelszereltséghez tartozik a hordozható Tom-Tom navigációs rendszer, amely számos infotainment funkciót is ellát. A közeljövőben a Panda felszereltségéhez kérhető lesz a vészfékezési asszisztens, amely óránként 30 kilométeres sebesség alatt felismeri az akadályokat, és automatikusan lefékezi az autót.

Az új modellév Fiat Puntója is megmutatja magát Frankfurtban. Az európai kereskedésekbe 2012 elején kerül. A karosszéria formatervének mélyreható átalakítása mellett különösen a motorkínálat bővülése érdemel figyelmet.

Új a választékban a 85 lóerős, turbós, kéthenteres Twin Air, és átdolgozták a Fiat Punto 1.3 Multijet 16V turbódízel motorját, amely immár szintén 85 lóerőt teljesít. A Fiat az IAA-n további modelleket is kiállít, köztük a Qubo Trekkinget, a Fiat Freemont AWD-t és az exkluzív Fiat 500C by Guccit.

A Fiat némafilmje az új Pandáról: