Sikeres világrekordkísérlet Volkswagen Touareggel

Az Alaszkát a Tűzfölddel összekötő Panamericana 23 ezer kilométerét 12 napon belül futották le.

A csapatot vezető Rainer Zietlow, valamint Juan Carlos Fernandez és Marius Biela

Az Észak- és Dél-Amerikán végighaladó Carretera Panamericana 23 ezer kilométerét 11 nap 17 óra és 22 perc alatt tette meg egy Touareg V6 TDI. A világrekord érdekében az off-road versenyző Reiner Zietlow vezette háromfős csapat 17 államon, négy klímazónán és szinte minden ismert éghajlati övezeten áthaladt.

Az útszakaszon érvényes eddigi rekordot több mint négy nappal döntötték meg. Az eredmény érdekében ötórás váltásokban cserélték egymást a sofőrök a kormány mögött. A világrekorddal a Touareg a legnehezebb körülmények között mutatott hatékonyságát és tartósságát sikerült bizonyítani.

Sivatagban halad a Touareg

A környezetbarát, amerikai gyártású 3.0 V6 TDI Clean Diesel a kategóriája más motorjaihoz képest 30 százalékkal kevesebbet fogyaszt, és 25 százalékkal kevesebb CO2-t bocsát ki. A Touareg ezzel a Volkswagen Think Blue programjának fontos tagja.

A Panamericana katasztofális útviszonyai a Touareg alapos felkészítését igényelték. A rekordot döntő járművet például a rá felszerelhető legnagyobb abronccsal látták el, hogy megbirkózzon az egyenetlen útfelülettel.

Egy 300 literes póttank növelte meg a tankolások közti távolságot. Az élő beszámolókat műholdas kapcsolaton keresztül, félreeső tájakon is sikerült leadni. A Touareg útját a Volkswagen of America és további szponzorok támogatták.

Reiner Zietlow minden megtett kilométer után 10 eurocentet adományozott két latin-amerikai falunak. A rekorddöntésről készült videókat a www.tdi-panamericana.com weboldalon lehet megtekinteni.