Kettős jubileumot ünnepel a Bosch

Robert Bosch 24 évesen, 1885. november 15-én alapította Stuttgartban finommechanikai és elektrotechnikai műhelyét.

A Bosch AG kettős évfordulót ünnepelhet 2011-ben. Egyrészt a vállalat 125 éves fennállását, másrészt az alapító 150 évvel ezelőtti születését. Robert Bosch 1885. november 15-én alapította Stuttgartban finommechanikai és elektrotechnikai műhelyét, és ezzel tette le a ma ismert műszaki és szolgáltató konszern alapkövét.

Robert Bosch 1928-ban

Az 1861. szeptember 23-án, az Ulm melletti Albeck községben született műszaki zseni már életében nemzetközi elismerést vívott ki saját maga és cége számára. Robert Bosch 80 éves korában, 1942. március 12-én hunyt el Stuttgartban.

A Bosch AG jelenleg több mint 300 leányvállalattal és regionális képviselettel mintegy 60 országban van jelen, és világszerte megközelítőleg 280 ezer alkalmazottja van. A vállalat 150 országban rendelkezik képviselettel vagy partnercéggel.

A vállalat a világ vezető dízel- és benzinbefecskendező-rendszer gyártói közé tartozik. Autóipari tevékenységi körébe tartozik még többek közt a járműbiztonsági rendszerek, például a blokkolásgátló és az elektronikus menetstabilizáló rendszerek gyártása és fejlesztése.

Ezenkívül a Bosch üzleti érdekeltségébe tartozik az elektromos szerszámok, hőtechnikai berendezések, háztartási készülékek és riasztórendszerek gyártása. Az ipari technológiai üzletág a meghajtási- és vezérlőrendszerek specialistája. Ehhez a részleghez tartozik a csomagolástechnikai és a Solar Energy terület is.

A cég világszerte számos eseménnyel ünnepli a kettős jubileumot, egyebek mellett kereken 200 rendezvényt szervez az alkalmazottai számára. Az eseménysorozat megnyitásaként indították be az ünnepi weboldalt, ahol a cégtörténet tanulmányozása mellett el lehet mélyülni a jelenkor technológiájában.