III. Oldtimer Show

Október 23-25 között, 9-től 19-óráig látogatható a III. Oldtimer Show, a helyszín a tavalyi, azaz Budapesten a Dózsa György úti Syma csarnok, a tárlat friss. Szerkesztőségünk standján újságjaink ára és az V. Lotus-Retro Mobil Concours d’Elegance autószépségverseny nevezése egyaránt kedvezményes.

A Ford T-Modell alapmű, az azonban nem mindennapi, hogy a 101 éves modell mellett egy járóképes alváz is látható

Az Oldtimer Show koncepciója a korábbi éveké: az autó- és motorritkaságok országonkénti szekciókban sorakoznak. A szervezők minden modellből csak 1-1 példányt, így változatos felhozatalt ígérnek. Az ismertebb márkák közül természetesen szerepel temérdek Alfa Romeo, de van Bentley és Rolls-Royce is.

Saját standunk legérdekesebb példánya egy először Benito Mussolini elnököt szolgált BMW, de megtekinthető az a Dodge Pickup és Morris Minor is, melyek a Retro Mobil jövő hét végén megjelenő november-decemberi számában részletesen bemutatkoznak. Lotus-Retro Mobil Concours d’Elegance autószépségversenyünk videó-beszámolói óriás LCD-képernyőkön láthatók, akik kedvet kapnak, kedvezményes áron jelentkezhetnek a jövő évire.

Az Oldtimer Show két- és négykerekűi között temérdek ritkaság is megismerhető, a közönség kívánságára a volt KGST országok autói külön szekcióban sorakoznak, farmotoros Ikarus, Csajka és persze Zsiguli, Skoda, Moszkvics egyaránt szerepel. A legidősebb jármű egy 1895-ben gyártott Bollé busz.

A helyszínhez hasonlóan a belépőjegyek ára is a tavalyi: a felnőtteknek 2500, a gyerekeknek 1500 Ft.

A francia standon a Retro Mobil október utolsó hetében megjelenő november-decemberi számában bemutatkozó kacsa alapú Citroën Furgonette is megtekinthető
 
Az egyes gyártó-országoké mellett külön KGST és hadi jármű szekció is szerepel
 
Az olasz standon az Alfa Romeo, a Ferrari és még a kevéssé ismert Iso több modellje is látható