Itt az Infiniti

Újabb autógyártó lép piacra Magyarországon. Az Amerika szerte jól ismert Nissanhoz tartozó luxusmárka a közelmúltban kezdte el európai terjeszkedését, s hazánkban is megpróbálják megvetni a lábukat.

Gablini Gábor, a Gablini-cégcsoport elnöke, és Jürgen Schmitz, az Infiniti Europe Közép-Kelet-Európáért felelős igazgatója az Infiniti FX 37 előtt. Várhatóan ez lesz a húzómodell. Idén 80-100 autó értékesítését tervezik

Az Infiniti forgalmazási jogát a Kia, Nissan és a Peugeot márkákat forgalmazó Gablini-cégcsoport kapta meg, a szerződést a Genfi Autószalonon írták alá. Első lépésként a Váci út 45 szám alatt, az Átrium irodaparkban nyílik meg a bemutatóterem várhatóan májusban, és még idén felépül a budaörsi Infiniti központ is.

A márka mind a négy jelenleg kapható modellje megjelenik a hazai kínálatban, így a G37 limuzin és kupé, valamint az EX és az FX nevű szabadidőautó egyaránt elérhető lesz Budapesten. Egyelőre csak V6-os és V8-as benzinmotorok közül választhatnak a vevők, 2010-re ígérik a dízel és a hibrid változatokat. Három különleges szolgáltatás jár majd az autók mellé. A budapesti szalontól 250 km-re fekvő településekre ingyen kiszállítják a megrendelt modellt, és akkor sem kell a vevőnek a szervizbe hajtania, ha karbantartásra van szükség; elviszik a műhelybe, majd vissza is szállítják tulajdonosának az autót, s cserejárművet szintén adnak a javítás idejére. Az assistance szolgáltatás névre szóló és nem autóhoz kötődik, azaz ha a tulajdonos nem Infinitijével akadt el, akkor is kisegítik szorult helyzetéből. Árakról még nincs információnk, a forgalmazó várhatóan áprilisban teszi közzé a hivatalos árlistát. Gablini Gábor, a cégcsoport vezetője annyit azért elárult: az egyik legfőbb vetélytársnak tekintett BMW azonos méretű, felszereltségű és motorizáltságú riválisainál olcsóbbak lesznek az Infiniti autói.

A gyári képgalériához kattintson ide!