A Vinfast és az Autobest együttműködése

A 2017-ben alapított, 2018-ban pedig az Autobest által is díjazott, új elektromos modelljeivel az európai piacra is törekvő Vinfast stratégiai megállapodást kötött az Autobest-tel.

A 32 tagú Autobest zsűrijének „Ecobest Challenge” néven 2018-ban elindított tesztsorozata a piac elektromos modelljeinek valós hatótávját vizsgálja, célja az egyes modellek tényleges hatótávolságának megállapítása, minősítése, és ezzel a vásárlók pontos és hiteles tájékoztatása. Az idei „nagy elektromos tesztet” a tervek szerint november elején Spanyolországban rendezi meg a zsűri, az eredményekről mi is beszámolunk.

A feltörekvő vietnámi márka, a 2017-ben alapított, és 2018-ban az Autobest által is díjazott, új elektromos modelljeivel pedig immár az európai piacra is törekvő Vinfast, most stratégiai megállapodást kötött az Autobest-tel, kifejezetten e mérési- és tesztsorozat támogatásáról. Az együttműködést az Autobest 2021-es díjkiosztóján, szeptember 30-án jelentette be a két szervezet.

A Vinfast európai főhadiszállása már kész, jelenleg éppen a hálózat kiépítése zajlik, első embere idén nyár óta a korábban az Opelt sikerre vivő Michael Loscheller. A vietnámi márka először a nagy elektromosautó-piacokra érkezik meg újdonságaival. A képen az elektromos hajtású e34 látható, az európai nyitás azonban két újabb modellel, az e35-tel és az e36-tal indul