Nem jön a DTM a Hungaroringre

Két új helyszín kapott helyet a német túraautó-bajnokság (DTM) jövő évi versenynaptárában, amelyben a Hungaroring nem szerepel, miután a mogyoródi Forma-1-es pályának lejárt a szerződése.

A 2019-es helyszíneket az idei szezon záró hétvégéjének helyszínén, Hockenheimben hozták nyilvánosságra. Új állomásként a hollandiai Assen került be a naptárba, míg a belgiumi Zolderbe 25 év szünet után látogat el ismét a mezőny. A Hungaroring mellett a hollandiai Zandvoort és az osztrák Spielberg került ki a helyszínek közül. A lebonyolítás változatlan marad, szombaton és vasárnap is egy futamot teljesítenek majd minden pályán a pilóták. A szervezők közölték, hogy a DTM-ből kilépő Mercedest jövőre az Aston Martin váltja, míg a BMW és az Audi változatlanul marad a sorozatban. A Mercedes bajnoki címmel búcsúzott a sorozattól, Hockenheimben Gary Paffett a harmadik helyével megnyerte a bajnokságot.

A DTM 2019-es versenynaptára: május 3-5.: Németország, Hockenheim május 17-19.: Belgium, Zolder június 7-9.: Olaszország, Misano július 5-7.: Németország, Norisring július 19-21.: Hollandia, Assen augusztus 10-11.: Nagy-Britannia, Brands Hatch augusztus 23-25.: Németország, Lausitzring szeptember 13-15.: Németország, Nürburgring október 4-6.: Németország, Hockenheim