Ingyenes, smart2go térképrendszer a Nokiától

A telefongyártó az „okostelefonokra” és a tenyérszámítógépekre fejlesztette a pénzért navigálásra is alkalmas rendszerét.

A Nokia jövőbeli Nseries telefonjaira, a képen szereplő, s nemsokára érkező N95-höz hasonlóan gyárilag kerül a smart2go térkép- és útvonaltervező-rendszer

A megfelelő készülékekre (Nokia S60, Series 40, s a jövőbeli N Series készülékek, valamint Pocket PC-k és Windows Mobile eszközök) ingyenesen letölthető, induláskor 150 ország térképeit és útvonalait kínáló szolgáltatáscsomag 30 országban teljes körű, lépésről lépésre haladó műholdas navigációt is nyújthat az igen népes felhasználó tábornak. A térképeket ingyenesen kínáló smart2go rendszer ismeri a fontosabb helyeket, a „tudás” a megfelelő készülékekre/memóriakártyájukra vezeték nélküli kapcsolatokon (GPRS, 3G és WLAN) valamint interneten keresztül tölthetők le. A GPS-szel szerelt vagy azzal csatlakoztatott készülékek a Nokia Maps segítségével hangutasításos navigálásra is képesek. A gyárilag raktározott izgalmas látnivalók, éttermek, szálláshelyek a saját kedvenc helyszínekkel is kiegészíthetők, s azok Bluetooth vagy infravörös vezeték nélküli kapcsolattal, de akár MMS multimédiás üzenetben is átküldhetők más készülékekre. Hasonlóképpen továbbíthatók térképrészletek és útvonaltervek is.

A Tele-Atlastól és a Navteq-től származó térképeket használó smart2go navigációs rendszer csak a kiválasztott térképek letöltésekor igényel Online összeköttetést, a nagyobb méretű fájlok letöltéséhez személyi számítógépes hozzáférés is létezik. Az ingyenes térképeken túl a lépésről lépésre történő navigációt egy héttől három éves időszakra élő engedéllyel lehet aktiválni a készülékeken. Spórolási lehetőséget ad, hogy a térképeket ingyenesen letöltve böngészhetjük, s a „fonalat elveszítve”, ha a megfelelő hardware-rel rendelkezünk, akár nyaralás alatt is megrendelhetjük a navigációt.