Aloha

Hyundai Kona – 4,17 m hosszú, 1,80 m széles és 1,56 m magas. Az 1,6-os turbós benzinessel 210 km/h a végsebessége, állásból százra 7,7 s alatt gyorsul.

A mini terepjárós B-SUV szegmensben olyan ellenfelekkel találja magát szemben a vadonatúj Kona, mint a Mazda CX-3, a Nissan Juke vagy az Opel Mokka X, de lesz házon belül is ellenfele, a Kia Stonic. A 2,6 m tengelytávú városi szabadidő-terepest Európában 1,6-os CRDI dízelmotorral is árulni fogják, de biztosat egyelőre csak az 1,0 l-es és az 1,6-os turbós T-GDI benzinesekről tudni – előbbi 120, utóbbi 177 LE-s, és hétfokozatú, duplakuplungos robotváltó jár hozzá. A fronthajtás mellett a koreaiak összkerékhajtást is kínálnak majd a nevében hawaii eredetű, közel 52%-ban nagy szilárdságú, mikroötvözött acélokból felépített karosszériájú Konához.

Az infotainment érintőképernyője 5,0, 7,0 vagy 8,0 colos lehet, és sok vezetősegéd is elérhető – részben alapáron, részben pluszpénzért. Koreában már árulják, aztán az észak-amerikai, majd az európai bevezetés következik – nálunk őszre ígérik.