Az év zöld autója lett a BMW i3

A BMW i3 számtalan elismerést gyűjtött már be a piacra való bevezetése óta. Legújabb trófeáját, a „Green Car of the Year 2015” díjat a hosszútávon fenntartható, előremutató technológiát alkalmazó járművekre szakosodott Green Car Journal magazin ítélte oda a modellnek.

A „Green Car of the Year 2015” díjjal a BMW i3 újabb trófeával gyarapította a piacon töltött első évében megszerzett kitüntetések palettáját. Az elismerést a publikum előtt november 21-én megnyitott Los Angeles-i Autószalonon adta át a modellnek a Green Car Journal autós szakmagazin, amely a prémium szegmens első, legapróbb részletében is elektromos meghajtásra tervezett, környezetbarát járműveként díjazta a BMW i3-at.

BMW i3A 2013 novembere óta eltelt egy esztendőben több mint 12 000 BMW i3 modellt értékesített a bajor gyártó világszerte. Mindössze egy esztendővel nemzetközi debütálását követően a BMW i3 a harmadik legkeresettebb teljesen elektromos modell a piacon.

A felhasználók főként a mindennapi nagyvárosi közlekedés során, illetve az otthon és a munkahely közti ingázásra használják a BMW i3-at. Az esetek többségében éjszaka töltik fel a garázsban álló elektromos autó lítium-ion akkumulátorát. Az első német tulajdonosok a BMW i3 kiemelkedő erényei között említik a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát, a megújuló anyagokból építkező utasteret, a kiforrott hajtáslánc-technológiát, a lehető legkorszerűbb kapcsolatot ember és gép között, illetve a járművet átható egyedülálló stílust, amelyet a felhasználók a „futurisztikus” jelzővel illetnek.

A Los Angeles-i Autószalonon átadott legutóbbi elismerés, az év zöld autójának járó „Green Car of the Year 2015” díj a BMW i3 legapróbb részletét is átható, a hosszútávon fenntartható mobilitás szempontjai szerint megtervezett járműkoncepciójának újabb megbecsülése. A Green Car Journal szakmagazin kitüntetése a BMW i3 zéró emissziójú hajtástechnológiáján, innovatív könnyűszerkezetes járműépítési struktúráján és a fenntartható módon előállított anyagok nagy százalékú gyártás közbeni felhasználásán alapszik. A Green Car Journal a hosszútávon fenntartható, hatékonyságnövelő járműtechnológiákra és az autóiparban irányt mutató úttörő megoldásokra szakosodott, 2005 óta pedig minden évben megrendezik a Los Angeles-i Autószalonon a magazin „Green Car of the Year” elismerésének díjátadó ünnepségét. Az autószalon idén november 21-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és egészen november 30-ig tartott.