Ilyen lett a Hyundai i20

A Hyundai bemutatta az első képeket a 2014-es Párizsi Autószalonon debütáló új generációs i20 modelljéről.

A márka legfrissebb újdonságával az európai városi autók piacán elért sikereit kívánja tovább folytatni, ugyanis a B szegmensben 2002 óta csaknem egymillió autót értékesített. A jelenlegi i20 népszerűségénél fogva a vállalat legkelendőbb modelljei közé tartozik az öreg kontinensen. A gyártó az új i20-assal igyekszik minél szélesebb közönséget megcélozni, tovább javítani a márka megítélését, valamint megszilárdítani a Hyundai európai jelenlétét.

New Generation i20_Rear

Az új generációs i20-ast Európában tervezték és fejlesztették, az európai vásárlók igényeit hivatott kielégíteni. Az új padlólemezre épülő új generációs i20 tengelytávolsága elődjéhez képest 45 milliméterrel 2570 milliméterre nőtt. A kombinált 1892 milliméteres első és hátsó lábtér kategóriájának legjobb értéke, akárcsak a csomagtér, melynek befogadó képessége 326 liter.

i20

A vezető és utasai komfortérzetét szolgálja a kategóriájában egyedülálló panoráma napfénytető, amely billenthető, de akár teljesen el is tolható, hogy természetes fénnyel és friss levegővel töltse meg az utasteret. Az új generációs i20 továbbá integrált tolatókamerával, és első, valamint hátsó LED-lámpákkal van felszerelve.