Kilencmillió forint alatt a Nissan Leaf ára

Az Angliában gyártott, megnövelt hatótávú és frissített Nissan Leafet kilencmillió forint alatti alapáron hozzák forgalomba Magyarországon.

Nissan Leaf

A százszázalékosan elektromos, második generációs Nissan Leafnek nagyobb a hatótávolsága, tágasabb a csomagtere, kényelmesebb az utastere. A villanyautók legfontosabb paramétere a hatótáv, ez a frissített Leaf esetében 175-ről 199 kilométerre nőtt. Mivel a motort és a fedélzeti töltőt integrálták, csomagtartója 40 literrel bővült, ugyanakkor a hátsó utasok nagyobb lábtérnek örülhetnek. A kocsi futóművét áthangolták, valamint több felszereltségi szintet vezettek be (Magyarországon egyelőre csak az alap Visia lesz kapható), nagyobb lett a színválaszték és a feláras 6,6 kW-os (32 A) töltővel gyorsabban, a normálhoz képest fele annyi idő alatt is feltölthető.

Nissan Leaf

Az aerodinamikailag is finomított európai Nissan Leaf tömege 32 kilóval csökkent. Európai gyártása március végén kezdődött az egyesült királyságbeli Sunderlandben. Az új Nissan Leaf Visia felszereltségű alapváltozatának ára Magyarországon 8,77 millió forint, az első ügyfélautók júliusban érkeznek.

Nissan Leaf